Troškinys Afrikos Šiaurės maniera

Per ilgą lietuvišką žiemą užtenka laiko panaudoti visus žinomus ir mėgstamus sočių sriubų bei troškinių receptus… Šis, jei kam nors jų pritrūko. Avinžirnius, užmerkiame vandenyje nakčiai ( galite naudoti konservuotus ). Mėsą, jautieną arba avieną, pjaustome vidutinio dydžio gabalėliais. Svogūną ir porą skiltelių česnako pjaustome kubeliais ir apkepame ant alyvuogių aliejaus. Dedame mėsą ir ją apkepame. Sudedame stambiai pjaustytas morkas. Beriame prieskonius. Aš naudoju: druską, kuminą, džiovintą maltą imbierą, saldžiosios paprikos miltelius, ciberžolę ir maltus juoduosius pipirus. Kas mėgsta, rekomenduočiau įdėti šiek tiek aitriosios paprikos, pagal skonį. Įdedu lauro lapelių. Dedame skardinę luptų pomidorų savo sultyse. Suberiame mirkytus avinžirnius. Pilame vandens ar turimo sultinio, kad ingridientai būtų apsemti. Troškiname uždengę ant nedidelės kaitros iki mėsa ir avinžirniai taps minkšti. Baigiant troškinti dedame vidutinio dydžio  moliūgo gabalėlių, ir konservuotus avinžirnius, jei tokius naudojate. Taip pat, kas mėgsta, gali įdėti džiovintų slyvų ar razinų. Aš dažniausiai dedu keletą džiovintų abrikosų. Suminkštėjus moliūgui dedame smulkintus žalumynus ir puodą nukeliame. Tiekiame su lavašu ar kokia nors kita balta duonele. Skanaus! Iš karto atsakau į klausimą: ne, ten matosi ne bulvė. Ten moliūgas! Tą kartą nusprendžiau iš jo ” išsityčioti ” ir skobiau minkštimą rutuliukais.

Patiko (2)

Rodyk draugams

Rašyk komentarą