Archyvas: ‘Tik vyrams’ kategorija

Plovas - ferganietiškai

2017-05-12

Aviuko mėsytės… šiek tiek taukų ir aliejaus, Devzira, morkų šiaudeliais bei svogūno, truputis… Česnako galvučių, dėl skonio ir kvapo… Skanaus vandens ir žinoma kumino… Druskos, kaitros ir meilės… Ir iš viso šito ” gimsta ” … plovas. Šį kartą - ferganietiškai… Skanaus!

Rodyk draugams

Šaltukui spaudžiant - bigas ( bigosas )

2017-01-11

Ne taip seniai, buvo Delfyje įdėtas beveik bigo ( bigoso ) receptas.Teko skaityti komentarus… Esmė tokia: fuuuui… kopūstai, mėsa, dar ir parūkytos dešrelės aaaaaaa… jovalas ir t.t. Tokiu atveju,  kokio tipo jovalas yra taip mėgiama nūdienos valgytojų - pica ? Gaila, nespėjau parašyti, kad iš tiesų, labai dažnai sudėtyje būna skirtingos mėsos, tame tarpe ir paukštienos, džiovintų slyvų ir bigo - lietuviškai variante - net antaninių ( geriausiai ) obuolių. Šis patiekalas, turintis pakankamai ” senas ” tradicijas, tinkamai paruoštas,  privers pirštus aplaižyti. Nusušalkite. Skanaus!

Rodyk draugams

Vyrų džiaugsmas

2016-11-05

Kodėl vyrų ? Na, tokie ” delikatesai ” dažniau mėgiami vyrų, nei moterų… Bet taip paruoštos kiaulių kojos gali suteikti džiaugsmo ne tik vyrams. Taigi. Kiaulės kojas, perpjautas įšilgai per pusę, verdame su mėgstamais prieskoniais iki jos pilnai išvirs. Šiek tiek atvėsinę, atsargiai išimame kaulus. Dėmesio: kiaulės kojose  yra ir nedidelių kauliukų, būkite atidūs! Odontologų paslaugos nepigios. Suformuojame kažką panašaus į kepsnelius ir lengvai paslėgę paliekame per naktį šaldytuve. Trims - keturioms kojoms t.y 6 - 8 puselėms, iš stiklinės šviesaus alaus, 2 - 3 kiaušinių ir miltų maišome tešlą. Miltų beriame tiek, kad tešla būtų grietinės konsistencijos. Dedame druskos ar kitų prieskonių pagal skonį. Kojų puseles apvoliojame tešloje ir apkepame keptuvėje iš abiejų pusių kol paskrus. Gardžios su garstyčiomis ir alumi, ar be jų. Skanaus!

Rodyk draugams

2016-09-15

Rudens gėrybių metas… Kaip skanu jomis, kartais, užkąsti vieną kitą gurkšnį vienasalyklio…

Rodyk draugams

Troškinta jaučio uodega su pupelėmis

2016-07-15

Po teisybei - šis troškinys rudeninis. Tačiau, ištikus keletui vėsesnių dienų, galima būtų pasigaminti ir šį šiek tiek sotesnį, ” šiltesnį ” troškinį. Jam paruošti reikės: jaučio uodegos, šviežių arba konservuotų savo sultyse pomidorų. Keleto morkų ir svogūno galvučių. Poros skiltelių česnako bei prieskonių, o taip pat pupelių. Nekonservuotas pupeles, mirkytas per naktį, verdame iki bus pilnai išvirę. Jaučio uodegą, peilio ar pjūklo pagalba, smulkiname per kremzlę 5 - 6 cm segmentais. Apkepame keptuvėje ant aliejaus arba sudėję į skardą orkaitėje, iš abiejų pusių. Dedame į puodą troškinimui, sudedame apkeptus smulkintus svogūnus su česnaku, bei morkas. Sudedame konservuotus arba nuluptus ir apkeptus keptuvėje su šaukštu pomidorų pastos, pomidorus. Beriame prieskonius, aš naudoju: druską, maltus juoduosius pipirus, lauro lapą, kvapiuosius pipirus, rūkytą saldžiąją papriką ir kajeno pipirus. Jeigu, sudėjus pomidorus trūksta skysčio iki uodegą apsems, įpilkite sultinio arba vandens. Uždengę troškinkite ant vidutinės kaitros iki uodegos mėsa taps minkšta. Tai užtruks apie 4 valandas. Stebėkite, kad puode netrūktų skysčio. Baigiant troškinti sudėkite išvirtas arba konservuotas pupeles bei smulkintas petražoles, krapus ir svogūnų laiškus. Uždengę palikite penkiolikai minučių. Tiks vyriškai ( ir ne tik ) kompanijai su alumi, raudonu vynu ar kokiu kitu tauriu gėrimu. Skanaus!

P.S. Nesu didelis ” aštrių ” pojūčių mėgėjas, tačiau šį troškinį rekomenduočiau daryti ” aštrėlesnį ” , o vartoti sekančią - ne gaminimo dieną :).

Rodyk draugams