Karpis troškintas piene

Mėgstu žuvį… o karpis, ne pats prasčiausias pasirinkimas…Taigi, patiekalui reikės: karpio, pieno, keleto svogūnų galvučių ir prieskonių. Aliejaus ir miltų žuviai apkepti. Išdarinėtą karpį padalinkite porcijomis. Rekomenduočiau jo nepjaustyti labai plonai ir smulkiai, troškintas jis tampa minkštas ir pavirs į košę. Įkaitinkite orkaitę 180 - 200 C. Į polietileno maišelį suberkite porą šaukštų miltų, druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį. Sudėję žuvį ją apvoliokite miltuose. Apkepkite keptuvėje ir sudėkite į indą kuriame troškinsite. Toje pačioje keptuvėje apkepkite ir smulkintus svogūnus. Kai svogūnai įgaus gražią auksinę spalvą, suberkite į puodą su žuvimi. Paskirstę svogūnus tarp karpio gabalėlų, dėkite porą lauro lapelių ir keletą kvapiojo pipiro žirnelių, įberkite druskos. Užpilkite pieno, kad gabalėliai būtų šiek tiek apsemti ir pašaukite puodą į įkaitintą orkaitę 7 - 10 min. Skanaus!

Patiko (2)

Rodyk draugams

Rašyk komentarą